×
Életmód

Biztos mindent elraksz edzéshez, ami fontos?

Kovács Adrienn

Azt már mindannyian tudjuk, hogy az edzéshez át kell öltözni. Nem csak azért, mert így megvillanthatod a legújabb edzős szettedet, hanem mert

 • sokkal kényelmesebb,
 • higiénikus,
 • praktikus,
 • és alap, hogy nem hozod be az utca porát az eszközökre, amit utána mások is fognak használni.

Ahogy ezeket a sorokat olvasod, lelki szemeid előtt gondolom látod magad előtt, hogy miben szoktál edzeni, mi kerül a táskádba. Edzőnadrág, zokni, cipő, sport melltartó, felső, törölköző, kulacs... Minden elrakva. Biztos vagy benne?

Van egy apró ruhadarab, amiről sokan elfeledkeznek, vagy éppen nem tulajdonítanak neki nagy jelentőséget, pedig igenis fontos, hogy ez is bekerüljön az edzős ruhatáradba. Ez pedig nem más, mint a bugyi.


Igen, jól olvasod. Ez az apró textil fontos eleme az edzős ruhatáradnak. Több oka is van, hogy miért nem egészséges ugyanabban a fehérneműben edzeni, mint amit egész nap viselsz. Jöjjön most ezért egy kis tedd-ne tedd. Remélem minden kérdésre választ adva majd.

Tedd:

Mindig szánj rá időt, hogy edzés előtt és után is fehérneműt cserélj. Miért? Mert az edzés során megizzadsz, és ez kiváló terepet biztosít a baktériumok elszaporodásának. És kinek hiányoznak, az ebből fakadó problémák? És elég lelombozó a gondolat, hogy ugyanabban az izzadt ruhában menj haza, nem? Ha már lenyomtál egy kemény edzést, ez a plusz 5 perc, amit az öltözésre szánsz már semmiség.

 1. Lehetőleg pamut bugyit válassz. A pamut tökéletesen hagyja lélegezni az intim területeket, valamint könnyebben felszívja az izzadságot. Sokkal komfortosabban fogod magad érezni edzés közben.
 2. Tudom, nem „atom szexi“ tény, de edzéshez inkább klasszikus szabású bugyit válassz. A francia fazonú, vagy a fél popsit betakaró bugyik kényelmesebbek, hiszen a vékony pántok, nem dörzsölnek ki. Valamint kisebb esélye van a fertőzéseknek is.
 3. Válassz megfelelő méretet. Ez minden ruhadarabra igaz, de a fehérneműre duplán igaz, mennyire fontos, hogy ne vágjon be sehol, és ne szorítson. A közérzeted is sokkal jobb lesz tőle, és a sérülésektől, kidörzsöléstől is megkíméled magad.
 4. Minden edzés után mosd ki az edzős ruháid, így a fehérneműd is. Nagyobb lendülettel fogsz majd bele az aznapi edzésbe, ha finom, friss ruhába bújhatsz bele.

Ne tedd:

 1. Nem veszed át átöltözéskor a fehérneműd. Hidd el, meg fogod köszönni magadnak egyszer, hogy szántál arra 30 másodpercet öltözéskor, hogy átvedd.
 2. Pamut helyett inkább csipke, vagy más műszálas anyagú bugyit választasz. Egy egyszerű példával hadd szemléltessem miért nagy hiba ez: húzz a bal kezedre egy zacskót, és 1-1,5 órát ebben tegyél-vegyél otthon. Te is tapasztalni fogod az idő letelte után, hogy a kezed beleizzadt a zacskóba, kellemetlen a tapintása, és milyen fura szaga van. Máshol sem szeretnéd ezt érezni, igaz?
 3. Ne használj erős illatú öblítőt. Ha érzékeny a bőröd, hajlamos vagy a bőr irritációra, használj inkább illatmentes öblítőt.
 4. Ne eddz bugyi nélkül. Felkapott trend lett mostanában, sok vitát is szül, hogy edzéshez kell-e egyáltalán bugyi. A mi véleményünk az, hogy kell! Akár csoportos órára mész, akár konditermi gépeket használsz, minden tisztítás ellenére is maradnak rajta baktériumok. Plusz réteg hiányában pedig még inkább kiteszed magad a fertőzés veszélynek.

Tömören és röviden ennyi lenne. Remélem minden kérdésre választ sikerült adnunk, és sikerült meggyőznünk mennyire fontos ez a pici ruhadarab az edzéskor is.

Találd meg a kedvencedet!

Termékek

Intimissimi

LÉZERVÁGOTT BRAZIL TANGA PAMUTBÓL

2300Ft

H&M

7 db pamut hipsteralsó

3995Ft

J.Press

Női Seamless Slip

2640Ft

Tchibo

3 magas derekú alsó szettben

4995Ft

Triumph

Női alsó

Triumph

Női alsó (rózsaszín)