×
Gasztro

Répatorta

Rebi

Hozzávalók a tésztához:

200g hajdinaliszt vagy finomliszt

1 kk szódabikarbóna

1 tk sütőpor

100g őrölt mandula

125g kókuszcukor

1 ½ reszelt répa

25g mazsola

300ml mandulatej

50g kókuszolaj


A krémhez:

200g kesudió

10 ek juharszirup

3 ek mandulatej

2 tk fahéj


+ dió a díszítéshez


Elkészítés:

A sütőt előmelegítjuk 180 °C. A kesudiót 4 órára beáztatjuk.

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és cukrot. Majd hozzáadjuk a reszelt répát, mazsolát, mandulatejet, kókuszolajat és jól összekeverjük.

Előveszünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát, az alját megkenjük egy kis kókuszolajjal, majd kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a masszát és 35 percig sütjük. Kivesszük, majd fémrácson kihűtjük.

Ezután elkészítjük a krémet. A kesudiót leszűrjük és a többi hozzávalóval együtt összemixeljük.

A tortát óvatosan, recés késsel kettévágjuk. Az alsó tortalapot megkenjük a krém felével, rátesszük a másik tortalapot és a tetejét megkenjük a maradék krémmel. Majd dióval díszítjük és tálaljuk.

Termékek

Libri Könyvesbolt

A legfinomabb csokis dessertek

1390Ft

Libri Könyvesbolt

Kekszek

3990Ft

Libri Könyvesbolt

Nigella Asztalnál - Az othhoni főzés öröme

7500Ft