×
Gasztro

Sós karamella házilag

Rebi

Decemberben nem érdemes figyelni a kilókat. Természetesen nem azt mondjuk, hogy együnk minden nap édességet, de ha kínálnak, ne mondjuk nemet!

Ez a csodálatos sós karamella recept egy nagy családi kedvenc! 

Hozzávalók

(egy kis üveghez elegendő)

135 gr cukor, a legjobb a bio minőségű nádcukor  

55 gr vaj

85 ml tejszín 

1/2 teáskanál só  

Mérd ki a tejszínt. A vajat kockázd fel! Lassú lángon olvazd fel a cukrot! Vigyázz gyorsan odakap, állandó felügyeletet igényel!

Amikor szép folyékony barna lett a cukor, vedd le a lángról, és dobd bele az első kocka vajat! Ne félj, ettől gőzölögni fog, habzani, és matt színt kap. Ez rendben van. Dobd hozzá a következő kocka vajat, aztán felváltva a tejszínnel adagold őket. 

Ha esetleg kezdene szilárdulni, rakjad vissza kis lánga felmelegedni. Amikor megint folyékon lesz, vedd le a tűzről, és folytasd a vaj, tejszín adagolást!

A végén adjad hozzá a sót, öntsed egy kis üvegbe. Amikor kihűlt, mehet is a hűtőbe!

Ideális karácsonyi ajándék!

Minden hozzávalót megtalálsz a Príma élelmiszer áruházban a P1 emeleten!