×
Inspiráció

Élmények a fa alatt

Gál Orsolya

Mi lehet nagyobb ajándék, mint a közösen eltöltött idő, amit aztán majd évek múlva is szívesen idéztek fel? Lepd meg szeretteidet élményekkel! Válts jegyet kedvenc zenekara koncertjére, töltsetek el együtt egy hétvégét hazánk gyönyörű tájain, vagy utazzatok közösen kedvenc európai nagyvárosába! Az élményajándékokhoz számos ötletet kaphatunk az IBUSZ-nál, de emellett abban is a segítségünkre tudnak lenni, hogy hol töltsük a karácsonyt, ha ebben az évben nem otthon szeretnénk ünnepelni.

- Egyre népszerűbb az élményajándékok között az utazás? Egyre többen keresik karácsony előtt azokat az utakat, amiket ajándékba adhatnak? 

- Az utazás tökéletes ajándék, amikor szeretteinket különleges élménnyel szeretnénk meglepni. Gyakran nyújtunk segítséget karácsony előtt régóta dédelgetett álmok megvalósításában, és ez különösen örömteli feladat számunkra is. Sok tippünk, ötletünk van, amivel tudunk segíteni, amennyiben nincsen konkrét terve az ajándékozónak – tudtuk meg Somlai Krisztinától, az IBUSZ irodaigazgatójától.

- Milyen úti célokat választanak leggyakrabban karácsonyi meglepetésként? 

- Nincsenek sláger úti célok, hiszen ilyenkor valóban személyre szabottan kell gondolkodni. Karácsonyi meglepetésként foglaltunk már januári utazást Mauritius szigetére, közös családi nyaralást Krétára, madridi koncertjegyeket repülőjeggyel és szállásfoglalással, római városlátogatást, tavaszi, belföldi, borkóstolós hétvégét.

- Valóban egyre többen töltik a karácsonyt hotelekben? Növekszik a karácsonyi ajánlatok iránt az igény?

- Igen, mi is ezt tapasztaljuk irodánkban. Egyre többen választanak szívesen egy hangulatos szálláshelyet, ahol a szolgáltatások széles köre lehetővé teszi, hogy fáradtságtól mentesen tudjanak az ünnepre hangolódni, és azt átélni.

- A síszezon úti céljai közül melyek most a legnépszerűbbek? Hová utaznak legszívesebben? 

- A hóbiztos ausztriai és olaszországi síterületek a legnépszerűbbek. A sítudásnak megfelelő pályarendszer és lehetőség szerint a pályaszállás a döntő szempontok a sítúrákat keresők számára.

- Azok, akik elutaznak az év utolsó napjaiban, hol töltik legszívesebben a Szilvesztert? Milyen utakat foglalnak erre az időpontra?

- Tapasztalatunk szerint az európai nagyvárosokban nagyon szívesen töltik a Szilvesztert. A kínálatban szerepel Róma, Lisszabon, London, Isztambul, Párizs, Nápoly, Amszterdam és az idei év újdonsága: Szarajevó. Nagyon népszerűek azok az úticélok, ahol kicsit kellemesebb az időjárás az itthon megszokotthoz képest. Példaként említeném Szicília szigetét, ahová 2 órás repüléssel lehet eljutni. Itt a hófödte Etna lábánál tradicionális ünnepségben lehet részünk, miután meglátogattuk a vulkán alacsonyabban fekvő krátereit, Taormina ókori színházát és a Keresztapa bárját Szicília egyik kis hegyi falucskájában. Akik igazán feledni szeretnék a telet, távoli egzotikus utazásokra vágynak, azoknak vonzó úti cél lehet például Malajzia különleges hangulatú szigete, Langkawi, vagy az indonéz szigetvilág gyöngyszeme, Bali, ahol a pihentető üdülés mellett megismerkedhetnek a balinéz történelmi és kulturális látnivalókkal. Tavaly bevezetett újdonságunk, Omán is nagyszerű célpont. A romantikus sivatagi dűnék mellett a több ezer méter magasba nyúló hegyvonulatok és a csodálatos tengerparti fövenyek számtalan helyszínt kínálnak túrázáshoz és pihenéshez egyaránt. Közben pedig lépten-nyomon élő hagyományokkal és kulturális kincsekkel is találkozhatunk.