×
Inspiráció

Öltöztessük ünnepi díszbe az otthonunkat!

Gál Orsolya

December 2-án, advent első vasárnapján fellobban az első gyertyaláng az adventi koszorún. Hogyan öltöztethetjük ünnepi díszbe otthonunkat? Milyen színben pompáznak idén a legdivatosabb karácsonyfák? Erről beszélgettünk Boros Évivel, az Attila Virágszalon üzletvezetőjével.

 

- A változó trendek jellemzőek az adventi díszek világára is, talán csak a négy gyertya az, ami állandó. Mi most a divat ezen a téren formákban, színekben? 

- Idén nagyon széleskörű lett a trend mind formában, mind színekben, mind anyagfelhasználásban. Az egyszerű, letisztult naturális kiegészítőktől a csillogó meseországig minden megtalálható a díszeken. Forma tekintetében a kerek koszorú még mindig vezet, de a hosszúkás díszek is egyre kedveltebbek. Az arany-fehér, az ezüst-fehér és a piros-barna dominál ebben az évben is, de a mostanában felkapott pasztellszínek már az adventi díszekben is megjelennek.

 

- A koszorún kívül mi mindennel dekorálhatjuk otthonunkat advent időszakában? Hogyan csempészhetjük be a közelgő karácsony hangulatát?

- Már egy karácsonyi gyertya illata és fénye is ünnepi hangulatot csempészhet az otthonunkba, de ha még egy-két angyalkát, diótörőt vagy manót is elhelyezünk a polcokon, akkor garantált a karácsonyi hangulat.

 

- A karácsonyfákat milyen színekbe öltöztessék azok, akik a trendeket szeretnék követni? Ezen a téren mi idén a legdivatosabb színösszeállítás?  

- Az arany-fehér, valamint a rosegold a legnépszerűbb idén, de úgy gondolom, hogy a meseország stílus tarol. Az ólomkatonától, a kisvonaton, kisautón keresztül a macikákig minden megjelenik idén azoknak a karácsonyfáján, akik ezen a téren is szeretnék a trendeket követni.

  

- Az ünnepi asztal díszítésére mit javasolsz? Hogyan tervezzük meg, mire figyeljünk elsősorban? 

- Az ünnepi asztal díszítésére ki kell választanunk egy fő színt, ami az egész otthonunkban végigkíséri a karácsonyunkat. Egy szép szalvétával, valamint élővirággal pedig elegánsan kiegészíthetjük az ünnepi asztalon elhelyezett adventi díszt.

 

- Mit keresnek nálatok leginkább a vásárlók, ha karácsonyi dekorációról van szó? 

- Aki ismeri üzletünket, tudja, hogy nálunk széleskörű a választék angyalok terén. Vásárlóink sokféle asztaldísz közül válogathatnak az ízlésüknek megfelelően, de szívesen készítünk akár egyedit is, ha az a kérésük. Nem utolsó sorban pedig karácsonyi ajándékok terén is színes kínálatból válogathatnak a hozzánk betérők.

 

- Az elmúlt években nagyon népszerű volt a grincsfa. Idén is találkozhatunk még ezzel? Vagy ebben az évben felváltja valami újabb dekorációs elem? 

- Idén a grincsfát kiváltja a stilizált fa, ami szerintem egy sokkal elegánsabb forma.

 

- Te hogyan készülsz a karácsonyra? Már advent legelején feldíszíted a teljes lakást? Vagy szépen fokozatosan, hétről hétre öltözteted ünnepi díszbe az otthonod?  

- A mindennapjaimban már augusztus közepe óta karácsony van, ugyanis már akkor megérkeztek az üzletbe az első ünnepi díszek. Az otthonomat advent kezdetére feldíszítem, amihez az is hozzátartozik, hogy nálam már Mikuláskor áll a karácsonyfa. 

 

- Nálad milyen lesz idén az adventi koszorú, és hogyan díszíted majd fel a karácsonyfát?

- Mivel otthonomban a toszkán kék és a fehér dominál, így az adventi koszorúmon és a karácsonyfámon is ezek a színek jelennek meg. Nekem műfenyőm van, amit nagyon praktikusnak találok és mindenkinek merem ajánlani. A fenyő illatát pedig nobilisfenyő-csokorral helyettesítem, ami tökéletesen beillatozza és díszíti az otthonom.