×
Kultúra

Gárdos Péter – Hét mocskos nap | Olvasónapló

Farkas Fruzsina

Decemberi olvasónaplómban Gárdos Péter új könyvét mutatom be, melynek Hét mocskos nap a címe. Ez is egy elég olvasmányos regény, és fenntartja az olvasó érdeklődését.

A könyv – mint arra a címe is utal – hét napot mutat be. Három család életébe kukkanthatunk be, és egy egész évszázadot felölel. Az érdekessége az, hogy az elején még nem is sejtjük, de tulajdonképpen hosszú véletleneknek köszönhetően ennek a három családnak az élete összekötődik. Pedig még csak nem is élnek egy országban. Elég messze vannak egymástól térben és néha időben is, de a történelem furcsa dolgokra képes.

A regény azt mutatja be, hogy mire képes az emberi aljasság, és hogy milyen apró dolgokon múlhat néha egy ember élete. Az első harmadban talán összefüggéstelennek tűnhet a történet. De mire a végére ér az ember, kiderül számára, hogy nagyon is egymásba fonódó események sorozata tárul elénk. Ami a leginkább újdonság ebben a történetben számomra, az az, hogy egy egész évszázadot átível.

Mindent összevetve csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a regényt. Az előttünk álló hosszú téli estékre kitűnő olvasmány lehet.

Termékek

Libri Könyvesbolt

Gárdos Péter - Hét mocskos nap

3514Ft