×
Szépség

Arcunkon is nyomot hagy a rettegés!

FOREO Douglas

A horror filmektől gyorsabban ráncosodunk a FOREO kutatása szerint 

Az igazi Halloween rajongóknak október vége az ijesztő jelmezekről, csokigyűjtésről és nem utolsósorban a félelmetes horror filmekről szól! De megéri ezeket nézni? A FOREO friss kutatása szerint nem feltétlen, ugyanis a hátborzongató filmek nézése felgyorsíthatja a bőr öregedését azáltal, hogy növeli a ráncok mennyiségét és mélységét. 

  • Szakértők szerint a horror, a thriller és vígjátékok nézése közben az arckifejezéseink fokozhatják a ráncosodást 
  • A felmérésben részt vevők arca egy horror film nézése alatt átlagosan 20x torzult el 
  • Egy vígjáték során átlagosan 115 alkalommal mosolygunk vagy nevetünk, amely a bőr öregedéséhez vezethet 

Noha eddig kifejezetten veszélytelen időtöltésnek gondoltuk, egy 2000 fő bevonásával végzett friss kutatás* szerint van egy elég jelentős hátulütője a félelmetes filmek nézésének: felgyorsíthatja az arcbőr öregedését azáltal, hogy növeli a ráncok mennyiségét, illetve mélységét. Egy horror film nézése közben átlagosan 20 alkalommal torzul el a félelemtől az arcunk. A thriller filmek rajongóinak a meglepődéstől, vagy sokktól 50 alkalommal változik meg a mimikája, egy komédia alatt pedig 115x mosolygunk, vagy nevetünk. 

Kedvenc filmjeink nézése közben tehát extrém arckifejezéseket produkálunk, amelyek felgyorsíthatják az öregedés jeleit. Szakértők szerint elsősorban azok az arckifejezések rontják a bőr állapotát, amelyeket például egy thriller, egy horrorfilm vagy egy vígjáték nézése közben „öltünk magunkra”. Dr. Harry Singh, a FOREO beauty-tech brand nagykövete szerint a sokkos arckifejezés, illetve a szemünk összehúzása van a legrosszabb hatással az arcbőrünkre. Ha ezek egy ötéves perióduson belül rendszeresen ismétlődnek, akkor akár 50 százalékkal is növelhetik a szem körüli szarkalábak, illetve a homlokráncok mennyiségét, erősíthetik azok mélységét. 

Természetesen nincs baj azzal, ha egy filmjelenetnél a homlokunkat ráncoljuk, vagy nevetünk egy nagyot, de érdemes bevezetnünk egy hatékony bőrápolási rutint, hogy a bőrünket a legjobban ápolhassuk a legdurvább halloweeni horror mozi-maraton alatt is! 

A horror ráncok ellen, látogass el a www.foreo.com oldalra és szerezd be a legújabb LUNA mini 3-at! 

TOP 10 legtöbb ráncot okozó horror film (a felmérés szerint)
1. The Shining - Ragyogás
2. Alien - Alien
3. The Exorcist - Az ördögűző
4. The Sixth Sense - Hatodik érzék
5. Jaws - A cápa
6. Saw - Fűrész
7. Psycho - Psycho
8. The Wicker Man - A vesszőből font ember
9. 28 Days Later - 28 nappal később
10. The Conjuring - Démonok között