×
Szépség

Ünnepi smink trendek

Hornyák Dia

Az ünnepi smink, szerintem, a legtöbb sminkes kedvenc témája. Ebbe a kategóriába nagyon sok minden belefér, főleg az én személyes kedvenceim, a csillámok.

Ez a smink jellemzően fényes, a fényekkel játszik. Visszautalva trendekre, most igazán lehet a textúrákat keverni, de az sem baj, ha ragyog az egész smink.

Karácsony napja a legtöbbször sietős, hiszen a legtöbben fát díszítünk, rendet rakunk, főzünk, sőt van, aki még aznap csomagolja az ajándékokat. Így mire eljön a családi összejövetel ideje, 10 percünk marad, hogy átöltözzünk és egy kis sminket dobjunk magunkra. A következőkben elolvashatjátok, hogyan készítsetek 5 perc alatt sminket magatoknak, ecset sem kell hozzá, csak a kezed.

1. Tonic (Bobbi Brown HydratingFaceTonic) -  hogy felfrissítsük a bőrünket (vattapamacsra kilocsolva)

2. Arc és szemkörnyékápoló (Bobbi Brown HydratigFace és EyeCream) – melyek ápolják a bőröd és primerként is működnek
3. Szemkörnyékre a kedvencem az Instant Full Cover Concealer a Bobbi Brown-tól, mely tökéletesen felfrissíti tekintetedet. 3 pötty a szemed alá, és ujjaiddal dolgozd el.

4. 1 pumpányi Bobbi Brown SkinLong-wear Weightlessfoundation, amit az ujjaiddal vigyél fel az arcodra. Ez az alapozó pontosan arra lett kitalálva, hogy 1 perc alatt kézzel eldolgozva kiválóan fedjen és matton tartson egész nap

5.Highlighter egy picit a szemhéjra és az arccsontra is
6. 3-5 réteg szempillaspirál – hogy igazán nagy tekintetet varázsolj
7. Piros rúzs ajkaidra, vagy beütögetve, ha nem akarod, hogy nagyon intenzív legyen. Egy élénkebb színű szájfény is látványos és gyors megoldás lehet.
Szilveszterkor inkább a szemhangsúlyos sminkek dominálnak. Alapként bátran használjátok a fentebb felsorolt lépéseket (1-4 lépések).

Ezúttal használjatok szemhéjpúderbázist (Bobbi Brown Long-Wear Eyeshadow Base), mely hosszan tartóvá varázsolja a szemsminket. 

Következő lépésként egy sötét/fekete szemceruzával húzz egy vonalat a szempillatőbe, majd satírozd el (ha nincs otthon ecseted, a fülpiszkáló tökéletes megoldás), erre pedig jöhet bármilyen csillám, csillámos szemhéjpúder), vagy akár matt, tőled függ.
Ha igazán vagány sminket szeretnétek, az alsó szempillavonalat is húzzátok ki szemceruzával, amit szintén satírozzatok el. Én ehhez a sminkhez mindig kihúzom a szemem vízvonalát is, alul és felül is. A belső szemzugba (kis belső háromszög) mindenképp tegyetek világos, fényes szemhéjpúdert, mert attól nagyobbnak tűnik a szem.Természetesen 3 réteg szempillaspirállal fejezzétek be!

Termékek

Douglas Parfüméria

Chic&Shine Highlighter Pearl - Highlighter

4490Ft

Douglas Parfüméria

Classic Lip Bag 2 - Rúzs szett

15100Ft

Douglas Parfüméria

Dazzleshadow Liquid - Folyékony szemhéjfesték

6990Ft

Douglas Parfüméria

FLEX TIP EYELINER - Szemhéjtus

4490Ft

Douglas Parfüméria

Hydrating Eye Cream

14100Ft

Douglas Parfüméria

Hydrating Face Tonic - Tonik

10100Ft

Douglas Parfüméria

Instant Full Cover Concealer - Korrektor

14900Ft

Douglas Parfüméria

Long-Wear Eye Base - Szemfesték bázis

9700Ft

Douglas Parfüméria

Skin Long-Wear Weightless Foundation SPF15 - Alapozó

14600Ft

Douglas Parfüméria

SUPER FAN MASCARA Travel Size - Szempillaspirál

3990Ft